Κάντε κράτηση!

Διαθεσιμότητα & Τιμές

Παραλία Μεσογγής, ΚέρκυραΗ Μεσογγή βρίσκεται περίπου 21 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Κέρκυρας, και πολύ κοντά στο τουριστικό θέρετρο Μοραΐτικα. Και τα δύο θέρετρα μοιράζονται την όμορφη φαρδιά παραλία με χρυσή άμμο, που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής. Η Μεσογγή συνδέεται με την πόλης της Κέρκυρας, και με αρκετά ακόμα χωριά με το τοπικό λεωφορείο, το οποίο περνάει αρκετές φορές την ημέρα. Στην Μεσογγή, έχετε ακόμα πολλές επιλογές για ενοικίαση αυτοκινήτου, μηχανών και ποδηλάτων, για να μετακινείστε στο νησί της Κέρκυρας.

Η Μεσογγή είναι ένα ήσυχο και χαλαρωτικό τουριστικό θέρετρο, το οποίο όμως διαθέτει όλες τις τουριστικές παροχές, όπως ταβέρνες, αρτοπωλεία, κοσμηματοπωλεία και τουριστικά μαγαζιά. Το βραδάκι, αφού δειπνήσετε σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια διεθνής κουζίνας ή σε κάποιο από τα fast food, μπορείτε να πιείτε ένα ποτό σε ένα ωραίο cocktail bar.

Παραλία Μεσογγής, ΚέρκυραΣτο αριστερό άκρο της παραλίας υπάρχει ένα ποτάμι που βγαίνει στη θάλασσα και, στο δεξιό άκρο υπάρχει ένας καταπράσινος λόφος με ελαιόδεντρα. Η παραλία είναι ασφαλής με ρηχά, ζεστά νερά και χρυσή άμμο, είναι αρκετά μακριά από τον κεντρικό δρόμο. Είναι πολύ καλά οργανωμένη και διαθέτει beach bar, παραδοσιακά ταβερνάκια και χώρους όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά. Στην παραλία θα βρείτε επίσης ντουζιέρες, και υπάρχει και η δυνατότητα να ενοικιάσετε ομπρέλες παραλίας και ξαπλώστρες. Μπορείτε ακόμα να απασχοληθείτε με ένα πλήθος δραστηριοτήτων, όπως θαλάσσια σπορ, ή και να ενοικιάσετε βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα.

Εκτός από την παραλία, στην Μεσογγή μπορείτε επίσης να απολαύσετε διάφορες δραστηριότητες στη φύση, αλλά και να εξερευνήσετε την τοπική κουλτούρα. Στο ποτάμι της Μεσογγής, θα βρείτε διάφορα καΐκια που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στους Παξούς, τους Αντιπάξους, την Πάργα και τα Σύβοτα. Ή μπορείτε απλά να χαλαρώσετε ψαρεύοντας με τους ντόπιους, ή να πάτε για πεζοπορία ή ποδηλασία στην όμορφη φύση που περιβάλλει το χωριό. Μία δημοφιλής εκδρομή είναι προς τη Λίμνη Κορισσίων, η οποία βρίσκεται στα 5 χιλιόμετρα από την Μεσογγή. 

Λίμνη Κορισσίων, ΚέρκυραΗ Λίμνη Κορισσίων βρίσκεται στην νοτιοδυτική ακτή της Κέρκυρας. Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις λίμνες της Κέρκυρας και καλύπτει μια περιοχή 6000 στρεμάτων. Από τους άγριους αμμόλοφους στην μία της πλευρά, έως την ψιλή άμμο στις παραλίες της άλλης πλευράς, αυτή η περιοχή έχει εξαιρετική άγρια ομορφιά. Κατά μήκος της λιμνοθάλασσας μπορείτε να βρείτε ένα σπάνιο αρχαίο κεδρόδασος, 14 διαφορετικά είδη ορχιδέας άμμου, καθώς και τον σπάνιο κρίνο της άμμου Pancratium maritinum

Πρόκειται για μια προστατευόμενη περιοχή της Κέρκυρας, πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, η οποία έχει καταγραφεί στον διαδικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού φορέα Περιβάλλοντος, και είναι προστατευόμενη περιοχή κατά Natura 2000, όπως έχει κατηγοριοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (EUNIS).

Η Λίμνη Κορισσίων είναι επίσης ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός για τα αποδημητικά πουλιά, κατά το ταξίδι τους από την Αφρική στην Ευρώπη και, σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους τους έτους, πάνω από 2000 πουλιά ζητούν καταφύγιο στη Λίμνη, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης ποικιλίας πουλιών, φοινικοπτέρων, κύκνων και γερακιών. Είναι μια περιοχή εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο ως υγρότοπος, αλλά και λόγω της βιολογικής και αισθητικής αξίας των αμμωδών παραλιών που βρίσκονται κοντά στη λίμνη. Πρόκειται για έναν ενδιαφέρον και σχεδόν αναλλοίωτο οικοσύστημα, ένα από τα λίγα εναπομείναντα φυσικά οικοσυστήματα στην Κέρκυρα, το οποίο δεν έχει αλλάξει σημαντικά λόγω της τουριστικής ανάπτυξης. Τέλος, είναι μια όμορφη και παρθένα έκταση, με όμορφα μέρη για περίπατο, φαρδιές παραλίες με ψιλή άμμο, και πανέμορφα τοπία.

 

Ξενοδοχείο Roulis

Τηλέφωνο: 26610 76451
Κινητό: 6944 124673
Email: info@hotel-roulis.gr

Διεύθυνση

Ξενοδοχείο Ρούλης
49080 Μεσογγή
Κέρκυρα, Ελλάδα

Φωτογραφίες